Realise-it

 

Realise-it is de naam van mijn in Amsterdam gevestigde eenmanszaak. Deze onderneming ben ik gestart in 1999 met als doel om eindelijk eens te gaan werken aan het realiseren van mijn droom: een eigen onderneming op het gebied van ICT en elektronica.

 

Zoals ook al in de naam besloten ligt is Realise-it opgericht om voor klanten oplossingen te realiseren. Het gaat dan om oplossingen voor problemen en uitdagingen met een technisch aspect, met name op het gebied van computertechniek en besturingstechniek.


Voor deze projecten ontwerp ik de oplossing, lever ik de hardware, de software, doe ik de installatie en het support. In de meeste gevallen kan een oplossing niet eenvoudig worden gerealiseerd met bestaande (standaard) hardware. In die gevallen ontwerp en bouw ik de benodigde hardware zelf. Deze ontwerpen bevatten over het algemeen een controller uit de Microchip PIC reeks, een uitstekende en brede microcontroller familie waarmee ik in de loop der jaren een ruime ervaring heb opgebouwd.


De software voor de microcontrollers wordt ontwikkeld met behulp van de CCS C-Compiler. Hardware wordt ontwikkeld met behulp van Eagle print-ontwerp software. Printen worden vervolgens professioneel geproduceerd en opgebouwd.


Voorbeelden van gerealiseerde projecten zijn elders op deze website te bewonderen.